wpe22889ee.png
wp8c5cb755.jpg

 Uitvaartvereniging

  Langedijk Noord

wpa9b6df5d.png
wp0057cf87.png
wpc99a82f8.png
wp6f0b485a.png
wp3b9345c5.png
wp6b1cb485.png

U bent hier : wat te doen bij overlijden

Wat te doen na een overlijden?

Wanneer u geconfronteerd wordt met een overlijden is er veel te regelen. U kunt ons op elk moment bereiken via het telefoonnummer 0226-314459. U krijgt dan een medewerker aan de telefoon die met u een afspraak maakt wanneer een uitvaartleider bij u aan huis komt of in contact treedt.

 

Naast het verdriet wat er is gekomen moet er veel geregeld worden. Onze uitvaartleiders met de medewerkers staan u graag met woord en daad terzijde.

Bij het eerste bezoek is er alle gelegenheid om over uw ervaringen te praten. Zij zullen met u bespreken wat er zoals in de dagen tot de uitvaart moet worden gedaan zodat het afscheid verloopt zoals u dat wenst.

Het is voor onze medewerkers gemakkelijk als er namens de familie een aanspreekpunt is. Er moet immers een aantal zaken worden door- en afgesproken.

Punten van gesprek zijn o.a.

  • verzorging van de overledene
  • waar moet de overledene worden opgebaard
  • opstellen van een rouwbrief
  • aan wie moet een rouwbrief worden verzonden
  • uitzoeken van een kist
  • plaats waar de rouwplechtigheid moet plaatsvinden
  • wordt de overledene begraven of gecremeerd
  • vindt er een condoleanceavond plaats
  • wilt u na de plechtigheid een koffietafel gebruiken

 

 

Soms weten de nabestaanden niet wat de wensen van de overledene zouden zijn. Zij moeten dan zelf een keuze maken. Gelukkig wordt er steeds opener over de dood gesproken. Bij onze vereniging is alles bespreekbaar. Houdt u voor ogen dat u een uitvaart niet over kan doen, het moet in één keer goed. Wij verzorgen uitvaarten naar de wensen van de overledene en/of diens nabestaanden.

Onze medewerkers zijn gekwalificeerd voor hun werk. Wij helpen u graag. Steeds vaker blijken nabestaanden zelf een actieve rol te willen vervullen in de periode na het overlijden t/m de uitvaart. Zo verzorgen zij steeds vaker zelf hun dierbare overledene of doen dit samen met onze medewerkster laatste verzorging. Ook komt het steeds vaker voor dat familieleden of vrienden de overledene naar hun laatste rustplaats brengen.

Contact telefoonnummer:

0226-314459