wp4684a2ca.png
wp8c5cb755.jpg

 Uitvaartvereniging

  Langedijk Noord

wp5a6138a4.png
wpdd1b9efa.png
wpe676c955.png
wp8ab72225.png
wp7b414f93.png
wp1d40243f.png

U bent hier : Wat kunt u zelf regelen

Wat kunt u zelf al regelen?

Een overlijden grijpt diep in bij de nabestaanden. Soms gaat er een periode van afnemende gezondheid aan vooraf en heeft men de gelegenheid om over het naderend afscheid te spreken en voorbereidingen te treffen. Maar u kunt ook onverwachts met het overlijden van een dierbare worden geconfronteerd. En als er dan niets is voorbereid, wat dan? Wil men worden begraven of gecremeerd? Wie moeten er worden uitgenodigd voor de plechtigheid? Wil men een afscheidsbijeenkomst in een rouwcentrum of een kerk? Welke kist moeten wij kiezen?

Allemaal vragen waar snel een antwoord op moet komen want in de regel moet de uitvaart uiterlijk de 6e dag na overlijden plaatsvinden.

 

De periode tussen overlijden en uitvaart is emotioneel zwaar. Wanneer men zich dan ook nog moet afvragen wat de overledene zelf zou willen, wordt het nog moeilijker.

Wij adviseren u dan ook om al tijdens het leven hierover na te denken en één en ander op papier te zetten. Wij kunnen u hiermee behulpzaam zijn. Wij hebben codicillen beschikbaar waarop u uw wensen voor een begrafenis of crematie kunt vermelden. Daarnaast is het heel zinvol om een adressenlijst aan te leggen van personen en instanties die moeten worden geïnformeerd na uw overlijden of die u wilt uitnodigen om bij de uitvaart aanwezig te zijn.

Naast deze aspecten komen ook de financiën om de hoek kijken. Een uitvaart is een kostbare zaak. Daarom is het goed om na te denken hoe u de uitvaart wilt betalen: met eigen geld of een verzekering. Op onze website kunt u daar meer informatie over vinden.

Contact telefoonnummer:

0226-314459