wpe22889ee.png
wp8c5cb755.jpg

 Uitvaartvereniging

  Langedijk Noord

wp5a6138a4.png
wp69a580fd.png
wp72229a6b.png
wp8ab72225.png
wpec00e08d.png
wp1d40243f.png

U bent hier : Verzekeren

Verzekeren?

Als uitvaartvereniging wordt ons vaak gevraagd of het zinvol is een verzekering af te sluiten voor de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Deze vraag is niet met een simpel ja of nee te beantwoorden. Dit hangt van vele factoren af. We noemen er enkelen:

- de leeftijd van diegene waarvoor de verzekering wordt afgesloten;

- de persoonlijke (financiële) situatie;

- het bezit van eigen geld;

- wat voor uitvaart wil men.

 

Onze vereniging heeft er bewust voor gekozen geen verzekeringen aan te bieden. Wij zijn van mening dat een ieder dat zelf moet bepalen. Wel moet u zich bedenken dat een uitvaart veel geld kost. Naast de kosten voor de uitvaart zelf moet u rekenen op kosten van de begraafplaats of crematorium. Daarnaast wil men vaak een grafmonument of een gedenksteen. Bij crematies is het mogelijk een urn in een urnenmuur te laten plaatsen. Ook hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Wanneer voor u een uitvaart moet worden verzorgd zullen uw nabestaanden de kosten hiervan moeten betalen. Afhankelijk van uw wensen kunnen de kosten behoorlijk oplopen.

Welke mogelijkheden zijn er?

U kunt ervoor kiezen een uitvaart in natura te verzekeren. Hierbij wordt een polis afgesloten waarbij na overlijden van de verzekerde een uitvaart wordt verzorgd door of namens de verzekeraar. In de polis wordt omschreven hoe die uitvaart dan wordt verzorgd. U bent dan niet vrij in het kiezen van een uitvaartvereniging of uitvaartondernemer.

Een andere mogelijkheid is dat u kiest voor een verzekering die bij overlijden een bedrag uitkeert. Wanneer de verzekerde overlijdt keert de verzekeraar een in de polis vastgelegd bedrag uit aan de nabestaanden die hiermee de rekening (deels) kan betalen. In dit geval bent u wel vrij in het kiezen van een uitvaartvereniging of uitvaartondernemer.

De hoogte van de premie.

De hoogte van de te betalen premie en de tijdsduur is afhankelijk van de gekozen verzekeraar en verzekeringsvorm. Uiteraard speelt ook de leeftijd mee die men heeft op het moment van afsluiten van de verzekering.

Op de website independer.nl kunt u meer informatie vinden.

Andere mogelijkheden.

U kunt er ook voor kiezen om zelf een bedrag te reserveren voor uw uitvaart. Dit is de goedkoopste manier van verzekeren maar vraagt van u discipline. Het geld wat u bijvoorbeeld op een spaarrekening heeft gereserveerd kunt u niet voor andere doeleinden aanwenden.

Sommige mensen hebben een eigen huis. Men kan er ook voor kiezen om bij overlijden het huis te verkopen en uit de opbrengst hiervan de uitvaart te betalen. Uiteraard moet het huis dan bij verkoop wel meer opbrengen dan de op dat moment nog op het huis rustende hypothecaire schuld.